You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Behandelingen

Meerdere specialiteiten onder één dak

Zoveel verschillende aandoeningen, zoveel verschillende methodes om klachten te verhelpen of voorkomen. Bij Fysioteam Hilversum werken zes fysiotherapeuten samen, met ieder zijn of haar eigen specialiteiten. Door deze samenwerking kunnen wij uw klachten zo goed en compleet mogelijk behandelen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de verschillende behandelwijzen die wij bieden. fysiotherapie hilversum, dry needling hilversum, fysio hilversum, fysiotherapeut hilversum

Klik op een behandelwijze om er meer over te weten te komen.

Niet alleen voor sporters

Het lijkt wel een modeverschijnsel: vrolijk gekleurde strengen op het lichaam geplakte tape. Populair is het zeker, maar met mode heeft het niets te maken. De tape ondersteunt de natuurlijke functies van spieren en gewrichten, zonder daarbij de bewegingsvrijheid te beperken. Het ideale middel om blessures te voorkomen of te genezen, en niet alleen voor sporters.
 

Wat is medisch tapen?

Medisch tapen, oftewel medical taping, is een behandeling met elastische, hypoallergene tape van katoen. De methode komt oorspronkelijk uit Japan maar wordt tegenwoordig veel toegepast in Europa. De tape heeft als eigenschap dat er 140% rek in zit. Door de manier van aanbrengen geeft medisch tape rek op de huid, en dat heeft allerlei positieve gevolgen:

 • Pijndemping
 • Verbeterde spierfunctie door tonusregulatie (reguleren van spierpanning)
 • Opheffing belemmeringen in bloedcirculatie en lymfeafvoer
 • Neuro-reflectoire beïnvloeding (positieve invloed op het zenuwstelsel)
 • Ondersteuning gewrichtsfunctie door:
  • Correcties van de bewegingsrichting
  • Stimuleren van proprioceptie (bewegingsgevoel)
  • Vergroten van de stabiliteit

Hoe werkt het?

Bij medisch tapen wordt een gewricht niet compleet ingewikkeld, zoals bij sporttaping vaak gebeurt. Medisch tape kleeft zelf. Een enkele laag direct op de huid aangebrachte tape is dus voldoende. Doordat de tape direct op de huid zit, is de werking ook anders. Het zet de spieren en gewrichten niet vast, maar houdt ze juist optimaal beweeglijk. Door de speciale manier waarop de tape over de spieren en gewrichten wordt geplaatst, geeft de taping echter wel de ondersteuning. De tape mag meerdere dagen blijven zitten. Het knelt namelijk niet af, maar stimuleert de bloedsomloop. En ook dat helpt uw lichaam bij het natuurlijke herstelproces.

Is medisch tapen iets voor mij?

Taping wordt vaak gezien als een sportersaangelegenheid. Dat is waar medical taping zich van sporttaping onderscheidt: het kent zoveel toepassingen dat het ook buiten de sportwereld veel wordt gebruikt. Iedereen heeft tenslotte wel eens een gevoelige spier of een overbelast gewricht. Bovendien kan medisch tapen ook worden ingezet om de lichaamshouding te corrigeren, bij de nabehandeling van RSI (CANS) klachten en om ontstekingen en vochtophopingen te reduceren.

Vergoedt de verzekering medische taping?

Heeft u fysiotherapie in uw aanvullende verzekering? Dan wordt uw behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed, want medical training valt voor de verzekering gewoon onder fysiotherapie. Soms wordt een kleine bijdrage gevraagd voor het gebruikte materiaal. Voor meer informatie kunt u ook terecht op onze pagina over verzekeringen en tarieven.