You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Aandoeningen Fysiotherapie Praktijk Hilversum

Een fysiotherapeut is een bewegingsdeskundige, en dus degene waar u met klachten over uw beweeglijkheid terecht kunt. Wist u dat we bij fysiotherapiepraktijk Fysioteam Hilversum ook met klachten als hoofdpijn en stress terecht kunt? Dit soort klachten wordt namelijk vaak veroorzaakt door lichamelijke blokkades. Op deze pagina vindt u een lijst van klachten waar uw fysiotherapeut raad mee weet. fysiotherapie hilversum, dry needling hilversum, fysio hilversum, fysiotherapeut hilversum

Klik op een aandoening / klacht om meer over de symptomen en de mogelijke behandelwijzen te lezen.

Staan, lopen, traplopen, joggen, rennen, springen, dansen… Wanneer dat niet soepel of pijnvrij gaat, onderzoeken wij graag wat hiervan de oorzaak is. Want weten we eenmaal wat aan uw klachten ten grondslag ligt, dan kunnen we samen met u werken aan vermindering van de pijn en verbetering van uw mobiliteit.

 

 

Heup- en knieklachten

Pijn of stijfheid aan heupen en knieën wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door artrose of overbelasting. Heeft u last van artrose, oftewel gewrichtsslijtage, dan merkt u dat vooral nadat u enige tijd niet heeft bewogen, zoals in de ochtend. Het gewricht, en daarmee de bewegingen, zijn stijf, stram en pijnlijk. Overbelasting kan artrose veroorzaken. Het is daarom belangrijk om niet met klachten te blijven lopen. Zowel in het geval van overbelasting als bij artrose kan een gerichte behandeling de pijn verminderen. Ook kunt u met behulp van aanwijzingen en oefeningen voor thuis uw mobiliteit verbeteren. Heeft u knieklachten, dan is behandeling vooral gericht op krachttraining van de bovenbeenspieren, zodat deze het pijnlijke gewricht in de knie kunnen ontlasten.

Enkelklachten

Verzwikking of verstuiking, het is een typische enkelklacht, vooral bekend als sportblessure. Uw voet komt ongelukkig terecht en uw enkel zwikt… Pijn, zwelling en een beperkte bewegingsmogelijkheid zijn het gevolg. Het hoeft niet ernstig te zijn, maar dan moet u uw enkel wel de tijd geven om te herstellen. Anders kunt u er jarenlang last van houden. Als eerste kunt u uw enkel het beste koelen met in een doek gewikkeld ijs (of een zak ingevroren doperwtjes, natuurlijk. Ook met een doek eromheen, om de huid te beschermen). 20 minuten ijs met 1 minuut koelen en een minuut rust, vervolgens een uur rust en dat herhalen. Rust is de volgende stap, het liefst met het getroffen been omhoog. Daarna kunt u met behulp van oefentherapie, en eventueel met tape-ondersteuning de belasting van de enkel rustig weer opbouwen, tot u weer als vanouds functioneert.

Voetklachten

Uw hele lichaam steunt op uw voeten. Ze vormen dus vrij letterlijk de basis van uw meeste bewegingen. Daardoor hebben ze ook veel invloed op de rest van uw lichaam. Het kan zijn dat bijvoorbeeld knieklachten worden veroorzaakt door een ongelukkige stand van uw voeten, of een ineffectief afwikkelpatroon van uw voeten tijdens het voortbewegen. Uw fysiotherapeut kan deze stand en bewegingen analyseren en u vertellen wat er eventueel kan worden verbeterd. Vaak kan iets simpels als een op maat gemaakte schoen- of steunzool al een groot verschil betekenen. Elders op deze website kunt u meer informatie vinden over mogelijke behandelwijzen in onze fysiotherapiepraktijk in Hilversum of neem contact met ons op.