You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Aandoeningen Fysiotherapie Praktijk Hilversum

Een fysiotherapeut is een bewegingsdeskundige, en dus degene waar u met klachten over uw beweeglijkheid terecht kunt. Wist u dat we bij fysiotherapiepraktijk Fysioteam Hilversum ook met klachten als hoofdpijn en stress terecht kunt? Dit soort klachten wordt namelijk vaak veroorzaakt door lichamelijke blokkades. Op deze pagina vindt u een lijst van klachten waar uw fysiotherapeut raad mee weet. fysiotherapie hilversum, dry needling hilversum, fysio hilversum, fysiotherapeut hilversum

Klik op een aandoening / klacht om meer over de symptomen en de mogelijke behandelwijzen te lezen.

Een goede, rechte houding ziet er niet alleen gezond uit; dat is het ook. Met de juiste houding kunt u lichamelijke klachten voor zijn en bestaande klachten verminderen of zelfs doen verdwijnen. Helaas neemt het lichaam niet automatisch de juiste houding aan. Daar is aandacht en kennis van zaken voor nodig. Ook uw meubilair moet hiervoor op de juiste manier worden afgesteld. Uw fysiotherapeut kan u hierover adviseren, en samen met u aan de slag gaan om uw houding te verbeteren.

 

Geleidelijke klachten

Klachten die worden veroorzaakt door een verkeerde houding ontstaan vaak heel geleidelijk. Bij veel mensen gaat er daardoor flink wat tijd overheen voordat ze doorhebben dat er iets mis is. Een stijve nek, gespannen schouders, zeurende pijn in uw rug of een gevoelig polsgewricht… Misschien hebt u zelfs met het ongemak leren leven. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dit soort kwalen kan met behulp van de juiste houding, bewegingsadvies en aangepaste instellingen van uw meubilair voorkomen worden. En heeft u al klachten, dan is het zaak om direct te beginnen met het verhelpen ervan. U kunt met de adviezen op deze pagina direct een start maken.

Bewegen

Als u veel stilzit, bijvoorbeeld doordat u met een computer werkt, is het belangrijk om een uitgebalanceerde, ontspannen houding aan te nemen. Maar netjes zitten alleen, dat is niet genoeg. U zult uw stilzitten moeten afwisselen met beweging. Zorgt u er daarom voor dat u ieder half uur even van uw plek bent. Daarnaast is niet alleen uw zithouding belangrijk; lichamelijke klachten kunnen ook ontstaan door een verkeerde houding tijdens het lopen, staan, fietsen, autorijden of slapen, om maar wat te noemen. Ook hierbij geldt dat uw schoeisel, de instellingen van uw fiets of autostoel en de ondersteuning die uw matras en kussen u bieden u kunnen helpen om een goede houding aan te nemen. Uw fysiotherapeut kan u daarover advies op maat geven.

De juiste houding

Omdat veel mensen tegenwoordig lange dagen maken achter de computer, gaan we wat dieper op deze situatie in. Laten we u om te beginnen vertellen wat we precies onder een goede zithouding verstaan. Grote kans dat u gelijk het een en ander zelf kunt verbeteren. Op het plaatje hieronder ziet u wat de juiste afstanden en hoeken zijn wanneer u zit. We nemen dit plaatje met u door, van onder naar boven, en voegen er gelijk wat tips aan toe:

  • Uw voeten staan plat op de grond, iets van elkaar af.
  • Uw knieën maken een rechte hoek van 90 (pas hiervoor de hoogte van uw stoel aan).
  • De zitting van uw stoel staat horizontaal (bij veel mensen helt deze teveel naar achteren; horizontaal voelt daarom in eerste instantie vaak aan als naar voren hellend).
  • Het onderste gedeelte van uw bovenbenen leunen licht op de rand van uw stoel.
  • Uw bovenbenen mogen aan de rand van de stoel nog zo’n 10 centimeter uitsteken. IS dit meer of juist minder, dan moet u de rugleuning meer naar voren of naar achteren bewegen (niet kiepen, maar in het geheel).
  • Uw rug houdt u recht (pas hiervoor de helling van de leuning aan).
  • Ook uw bovenrug krijgt steun van de rugleuning.
  • Uw ellebogen staan in een hoek van 90 wanneer uw onderarmen op de armleuning leunen. Voorkom dat uw armsteunen uw schouders omhoog duwen.
  • Uw bureau staat op gelijke hoogte als (het hoogste punt van uw) armsteunen.
  • Uw polsen rusten op het bureau en uw toetsenbord staat zo plat mogelijk om een verkeerde buiging van de polsen te voorkomen. De muis beweegt u vanuit uw gehele arm (en dus niet enkel vanuit de pols).
  • Uw hoofd houdt u recht boven uw wervelkolom (veel mensen hebben de neiging hun nek naar voren uit te schuiven).
  • U kijkt rechtuit of iets naar beneden. Daartoe zet u de bovenrand van uw beeldscherm op ooghoogte. De afstand tussen u en het beeldscherm moet zo’n 50 tot 60 centimeter zijn.
Optimale afstemming

Hopelijk hebt u het een en ander aan uw houding en de afstellingen van uw meubilair kunnen verbeteren. Voor een optimale afstelling kunt u natuurlijk advies bij fysiotherapiepraktijk Fysioteam Hilversum inwinnen. Desgewenst kunnen we bij u langskomen, ook op kantoor, in uw auto, of waar dan ook, om uw houding en meubilair voor eens en altijd op de juiste manier af te stellen. Daarnaast kunnen wij u oefeningen voor thuis meegeven die uw klachten direct verlichten. Komt u met uw klachten naar ons toe, dan zullen wij altijd eerst, door middel van vragen en lichamelijk onderzoek, de oorzaak van uw klachten achterhalen. Op basis hiervan stellen we samen met u een behandelplan op. Op onze website kunt u zich ook alvast inlezen in onze verschillende specialisaties en behandelwijzen.